Tulppaanikuume

by Deborah Moggach | Literature & Fiction |
ISBN: 9524595079 Global Overview for this book
Registered by LiskoMiettinen on 12/19/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by LiskoMiettinen on Friday, December 19, 2014
Olipa tämä hyvä. Etenkin loppua kohden parani, kun kerkesin kiintyä kirjan hahmoihin ja sain selville kuka kukin on. Tykkään tämmöisistä kirjoista missä puhutaan taiteesta ja itseäni kiehtoo myös vanha-aika. Sopivan ohutkin tähän väliin.

Journal Entry 2 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Monday, January 05, 2015

Released 5 yrs ago (1/5/2015 UTC) at Tornio, Lappi / Lappland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Joulukuun kirja-arvonnan voitto kirja matkalla.

Unohdin vaan kirjoittaa kortin sisälle ja samalla myös katsoa oliko tämä jo luettuna hänen hyllyssään... Voi, kaksinkertainen mokailija sentään.

Journal Entry 3 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 07, 2015
Voi moro. Postiluukku paukkui pahaenteisesti, ja kun sieltä ilmaantui kirjan oloisia paketteja, niin johan se valkeni hitaammallakin. Kiitos suuresti kirjasta, tätä olen itseasiassa joskus kirjakaupassa pyöritellyt käsissäni ja miettinyt pitäisikö ostaa! Nytpä se sitten on luettavana :D Et siis mokannut mitään, Lisko hyvä!

Edit 5/2020:
Minne mun lukemisen jälkeen tekemäni journaali on kadonnut? Ja vapautusilmoitus??! En muista mitä kaikkea silloin detaileista kirjoitin, mutta päälimmäiseksi on jäänyt mieleen hiukan kaksijakoinen fiilis kirjan tunnelmista. Toisaalta kirja tuntui historiallisesti oikealta, toisaalta ärsyynnyin modernilta pohjalta tehtyihin kliseisiin. Mietin myös, olisiko kirjan voinut tiivistää kompaktimmaksi kerronnaksi, olisiko tämä ollut ennemmin novellin paikka... Jännä, miten Hollantiin sijoitetaan ajoittain aivan valtavasti kirjoja ja elokuvia. Sama historiallinen ajankohtakin tuntuu aina vaan kutkuttavan mielikuvituksia, ja jotkut tulkinnoista tuntuvat vain paremmilta kuin toiset. Tämä jäi kellumaan jonnekin puoleenväliin skaalaa.

Journal Entry 4 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 10, 2020
Helmikuun kirja-arvonnan palkinto saapui minulle. Lukutuoli oli ottanut Tampereen miitissä kuriroitavaksi ja sain tämän ihan kotiin asti, laatikkoon toimitettuna. Kiitos!

Journal Entry 5 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 13, 2020
Tämä valikoitui luettavaksi bc-foorumin kouluhaasteen kohtaan: kuvaamataito, koska kirjan yksi päähenkilöistä on taitelija.

Kirjan kuvaus takakannesta:

Kauniin Sophian ja muotokuvamaalarin kohtalo kääntyy trilleriksi ja lopussa myös satiiriksi. Amsterdam äänineen ja hajuineen, tulppaaneilla keinottelu ja taidehistorian oppitunti mahtuvat saumattomasti mukaan samaan tarinaan.

Eletään vuotta 1636 Amsterdamissa, maalaustaiteen ja tulppaanivillityksen aikaa. Leskeksi jäänyt ja lapsensa menettänyt kauppias Cornelis Sandvoort on mennyt uudestaan naimisiin kauniin Sophian kanssa, jota hän jumaloi. Myös Sophia kunnioittaa ja ihailee miestään. Ikuistaakseen avio-onnensa kankaalle päättää Cornelis kutsua taitavaksi muotokuvamalariksi tunnetun Jan van Loosin toteuttamaan tehtävää. Itsevarma Jan valloittaa Sophian sydämen parilla julkealla katseella ja muutamalla hellällä kosketuksella. Heidän intohimoinen suhteensa tuntuu ylittävän röyhkeydessään kaikki sopivaisuuden rajat. Onnen saavuttaakseen Sophia kehittää hurmaavan ja uskomattoman juonen, johon hän vetää mukaansa palvelijansa, kalakauppiaan lasta odottavan Marian. Ja vähitellen on jokainen sotkeutunut tieten tai tahtomattaan Sophian kutomaan kuristavaan verkkoon.
---
Kirja oli viihdyttävämpi, mitä osasin odottaa. Pelkäsin aluksi, että tarina on liian höttöinen ja nojaa vain eroottisiin kuvauksiin. Lukukokemus olikin lopulta melko monipuolinen ja melkoiset farssin ainekset tästä lopulta kehkeytyikin.
Menee viihteellisenä, helpohkona luettavana.

Journal Entry 6 by outa1977 at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 22, 2020

Released 1 mo ago (10/22/2020 UTC) at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu kaupan vaihtohyllyyn.
Onnea, olet löytänyt kiertävän kirjan. Olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän anonyymisti tai rekisteröityä osoitteessa: www.bookcrossing.com
Halutessasi voit antaa kirjan eteenpäin tai vapauttaa uudelleen löydettäväksi haluamaasi paikkaan.
Hyviä lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.