Wat het hart verwoest

by John Boyne | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 9/29/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, September 29, 2019
Van een collega gekregen om te crossen.

Recensie(s)
In 1945 raakt de zestienjarige Catherine Goggin zwanger. Ze wordt geëxcommuniceerd en vertrekt naar Dublin, waar haar zoontje wordt geboren, dat wordt geadopteerd door een excentriek echtpaar, Charles en Maude Avery, die hem Cyril noemen. Cyril is ook de verteller in deze indrukwekkende roman: in elf hoofdstukken (1945-2015) vertelt hij – met tussenpozen van zeven jaar – zijn levensverhaal: hij is homoseksueel, maar zijn beste vriend Julian is hetero, wat hun relatie nogal bemoeilijkt. Als hij Julians zus Alice zwanger maakt, trouwt hij met haar en vlucht daarna naar Amsterdam, waar hij Bastiaan ontmoet, met wie hij naar New York verhuist. Hij wordt vrijwilliger in een aidskliniek en komt daar de aan aids stervende Julian weer tegen. Bastiaan wordt vermoord en Cyril keert terug naar Dublin, waar hij zich met Alice verzoent en ook ontdekt wie zijn biologische moeder is. Door alle toevalligheden soms een wat ongeloofwaardig geheel, maar de lezer die bereid is de auteur hierin te volgen wordt beloond met een aangrijpend epos, vol wrange humor, over een tragisch mensenleven. Boyne (1971) is onder meer bekend van zijn verfilmde roman "De jongen in de gestreepte pyjama'.
Willem Verhulst

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 23, 2020

Released 10 mos ago (2/24/2020 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingOBCZ-Westerparkwing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 25, 2020
janna2 is langs geweest, dus de kast is weer goed gevuld :-) Dank!

Journal Entry 4 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 29, 2020
een dikke pil erbij op de leesstapel :-) Opgehaald uit obcz-westerpark.

Journal Entry 5 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, April 12, 2020
ik vond dit een mooi boek. Ik ben het wel met de recensie eens dat er wel erg veel 'toevalligheden' zijn, maar het valt mooi in elkaar en het verhaal boeide me van het begin tot het eind. Mogelijk wil vriend bert dit boek lenen, dat zal ik binnenkort eens vragen.

Journal Entry 6 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, April 15, 2020

Released 9 mos ago (4/16/2020 UTC) at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

en vriend bert wil. Ik ga het hem morgen (op gepaste afstand) overhandigen bij de tulpen in het westerpark!

Journal Entry 7 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 04, 2020
en het is weer terug bij mij. Vriend bert is na ± 100 bladzijden gestopt. Het kon hem niet voldoende boeien. Ik denk dat het wel iets is voor hoisvolbuukskes.

Journal Entry 8 by wingoehoeboeroewing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, November 22, 2020

Released 1 mo ago (11/22/2020 UTC) at Helmond, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Werd specifiek doorgeven en wel aan Hoisvolbuukskes die ons vandaag (samen met Keiveulbuukskes natuurlijk) kwam bezoeken. Ik vermoed dat dit boek haar ook wel gaat boeien!

Journal Entry 9 by wingHoisvolbuukskeswing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, November 25, 2020
Een boek van John Boyne dat ik nog niet ken. Geweldig. Komt bovenop de stapel, dus wordt het gauw gelezen. Kan het meteen als tiende op mijn lijst "dikke pillen van meer dan 500 bladzijden" voor het jaar 2020 ;-)
Dankjewel voor het meedenken. Met plezier ontvangen!

Journal Entry 10 by wingHoisvolbuukskeswing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, December 17, 2020
Dat komt binnen: de eerste alinea van het verhaal. Krachtige zin dat smaakt naar meer...
Aangrijpend, boeiend en mooi verhaal opgebouwd in meerdere hoofdstukken met een tijdsbestek van telkens 7 jaar. Sommige delen van het boek gelezen met "gemengde gevoelens", zeker de eerste kennismaking met Cyril en Julian als 7 jarige jongens; dit kwam bij mij niet echt geloofwaardig over. Ook teveel "toevalligheden" en "herontmoetingen" die in dit 600 bladzijden tellend boek passeren. Maar vertellen kan Boyne wel, soms met humor, soms ontroerend, soms spannend. Indrukwekkende en prachtig beschreven dialogen en discussies lees je ook in dit verhaal dat je - bijna - in een adem uitleest.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.