Maailma käden ulottuvilla

by Maylis de Kerangal | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789522346148 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/28/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, April 28, 2020
Kustantajan esittely:

"Pariisilainen Paula Karst muuttaa pois kotoa lähteäkseen koristemaalarikouluun Brysseliin. Hän oppii kopioimaan marmorilajeja, puunsyitä ja kilpikonnankuorta, jäljittelemään kaikkea elollista ja elotonta. Paula ottaa maailmaa haltuunsa maalaamalla ja imitoimalla, materiaali ja siveltimenveto kerrallaan, omin käsin.
Hän asuu kahden opiskelutoverinsa, lahjakkaan Jonasin ja impulsiivisen Katen kanssa. Ystävykset elävät maalarikoulun intensiivisessä maailmassa, kunnes saavat diplominsa ja lähtevät töiden perässä kuka minnekin. Kolmikon tiivis ystävyyssuhde säilyy, ja Paulan ja Jonasin välillä se kehittyy rakkaustarinaksi.
Paula pääsee töihin Italiaan legendaarisille Cinecittan elokuvastudioille, ”unelmatehtaille”. Sieltä hänet kutsutaan Moskovaan restauroimaan renessanssipalatsia. Lopulta Paula palkataan Etelä-Ranskaan Lascauxin luoliin, jäljittelyn ja esittävän taiteen alkulähteille, maailman ensimmäisten kuvien synnyinsijoille. Paula osallistuu jättihankkeeseen, jossa luodaan kopiot luolista. Tekeillä on kaikkien jäljennösten jäljennös.
Maailma käden ulottuvilla on nuoren naisen kasvukertomus ja rakkaustarina, mutta ennen kaikkea romaani taiteen suurista kysymyksistä, luovuudesta, jäljentämisestä, maailman esittämisestä ja käsittämisestä. De Kerangalin romaanissa nämä kysymykset ovat käsin kosketeltavia ja välkehtivät kivien, kasvien, mineraalien ja maalien tuhansissa väreissä.
Maailma käden ulottuvilla on vuoden 2019 Jarl Hellemann -palkintoehdokas."

Siltala, 2018.
Alkuteos: Un monde à portée de main (2018), suom. Ville Keynäs ja Anu Partanen

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 19, 2021
Tämä ei ollut aihepiiriltään yhtä kiiinnostava kirja kuin Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät, mutta sitä tuttua, huikeaa kielellistä ilmaisua löytyi tästäkin. Pyörivät, soljuvat, pitkät lauserakenteet ovat suorastaan käsittämättömiä, ja niiden avulla De Kerangal onnistuu luomaan intensiiviä, eläviä tunnelmia. Lukiessa oppi paljon uutta taiteen maailmasta ja koristemaalarin työstä. Kirjassa pohditaan paljon jäljittelemistä taiteessa, mutta tämän kirjailijan oma ääni on kyllä tavattoman jäljittelemätön!

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Thursday, March 04, 2021

Released 1 mo ago (3/5/2021 UTC) at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahipan kirjana Annimannille. Aurinkoisia kevätpäiviä!

Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 08, 2021
Perillä on! Kaunis kiitos <3

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.