Onnellinen pieni saari

by Lars Sund | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/26/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 26, 2020
Onnellinen pieni saari sijaitsee kovin tutunoloisessa saaristossa, Fagerön yhdyskunnassa, jossa eletään parempaa elämää kuin mantereella. Näin kaikki sen asukkaat uskovat ja haluavat säilyttää tämän uskonsa ja turvallisuuden tunteensa silloinkin, kun rantaan alkaa ajautua tuntemattomien ruumiita.

Lars Sundin lämmin kertojanääni kuvaa meille Fagerön värikkäitä asukkaita. Hän kertoo meille Posti-Jannesta, joka rikkoo pyhää kirjesalaisuutta - miten hän muuten pysyisi ajan tasalla siitä, mitä ihmisille tapahtuu? Hän kertoo meille Aspskärin kuningattaresta Juditista, jonka silmät ovat siniset kuin meri kirkkaana heinäkuisena aamuna. Mantereelle kuuluu kaikki paha - sehän nähtiin jo siinä, miten kävi Celialle, joka muutti mantereelle mentyään naimisiin.

Mitä tapahtuu, kun pienen yhteisön rauha järkkyy ja muun maailman hirvittävä todellisuus ajautuu rantaan, konkreettisesti? Mitä tehdä, kun Kirkontörmän tuttu hautausmaa uhkaa täyttyä muukalaisten ruumiista niin, ettei meikäläisille enää jää tilaa? Lars Sund on kirjoittanut taiturillisen romaanin, jonka voi lukea monella tavalla, kuvauksena saariston pittoreskista elämästä, allegoriana siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, jännärinäkin.

Ruotsinkielinen alkuteos: En lycklig liten ö (2007)
Käsikirjoituksesta suomentanut: Katriina Savolainen

WSOY

- Celian (Näkövammaisten kirjasto) poistokirja

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 26, 2020

Released 1 mo ago (5/26/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Laitan Onnellisen pienen saaren illalla Delennan mukaan. En yhtään muista, olenko mahdollisesti luvannut sen Peoniolle, jonka toivelistalla on merkintä, että kirja on tulossa Toivelistahipasta - ko. merkintä on jo päivältä 20.5.2016. Koska minun on joka tapauksessa raivattava kirjoja remontin takia, kirja joutaa matkaan ;) Pidin Sundin Pohjanmaa-trilogiasta, josta tosin se viimeinen osa on yhä lukematta, ja ehkäpä luen tämänkin vielä joskus, mutta nyt ei ole sen aika :)

Kiitokset kuriirille ja hyviä lukuhetkiä Peoniolle! Koronan takia miittejä ei ole ollut kuukausiin, mutta kaipa tässä kesän mittaan jo miittaillaan, miitithän voi pitää ulkona :)

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 3 by wingPeoniowing at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 31, 2020
Kiitokset yllätyksenä postilaatikosta löytyneestä kirjapussukasta, jonka ystävällinen kuriiri oli käynyt lauantaiaamuna sinne jättämässä :-)
Ei muuten hajuakaan kuka minua oli tällä kirjalla aikoinaan hipannut, mutta nyt kirja on joka tapauksessa hyllyssäni.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.