Vaarallista elämää

by Joan Fleming | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9510078743 Global Overview for this book
Registered by MsTytti of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/14/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MsTytti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 14, 2014
Laivaston tiedustelupalvelusta eläkkeellä oleva Martin Pendle Hill oli todella yksinäinen vanha herra. Ei riittänyt että hänellä oli takanaan oikea katastrofi avioliitoksi; nyt hänen vanha amiraaliystävänsä ja koiransa olivat kuolleet lähes yhtä aikaa silkkaa vanhuuttaan. Kaiken huipuksi hänen reitensä murtui hänen ylittäessään varomattomasti ajotietä. Mutta loppuivatko onnettomuudet tähän! Tapahtui murha, uhrina Pendle Hillin vanha ankara vuoraemäntä, jolla oli kalliita harrastuksia. "Alkakaa elää vaarallisesti täytettyänne kuusikymmentäviisi", Pendle Hill muisti tunnetun Oxfordin professorin neuvon. Mikä erinomainen neuvo. Sen hän tekisikin, selvittäisi neiti Smiten murhan.
-----
Tämä oli löytö jostain vaihtohyllystä.
Varsin tyypillinen brittiläinen dekkari. Päähenkilönä on eläkkeellä oleva herrasmies, jonka rauhallinen elämä muuttuu onnettomien tapausten johdosta ja hän päättää elää vaarallisesti. Ihan mukava, mutta ei erityisen loistava välipalaluettava.

Released 6 yrs ago (7/7/2014 UTC) at Rautatieasema / Railway Station in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Toista kirjaa hakiessani otin myös tämän mukaani aikaisemmasta jättöpaikasta ja toivon sen löytävän lukijan matkalaisista.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 28, 2014
Olikohan Flemingin kirja kulkenut junalla Hkiin, ainakin se löytyi tänään Kirjasto 10:n kirjanvaihtohyllystä vastapäätä päärautatieasemaa :) Nappasin kirjan etupäässä äitiäni varten, mutta olisi se kyllä kiva lukea itsekin - kun aikaa vain olisi.. Kiitos kirjasta, MsTytti!

Journal Entry 4 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, May 27, 2018
Oli sekä vaarallista että pitkäveteistä elämää, ja kuolemaa.
(Luettu 25.11.2014)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, December 07, 2020
Sen verran verkkainen tämä on dekkariksi, että kaikkien makuun kirja ei ole, mutta minä taas tykkään juuri tällaisista rikosromaaneista :D Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, tosin ihan hevillä en usko, että tiedustelupalvelusta eläköityneen Pendle Hillin hoksottimet leikkaisivat noin hitaasti :P Aika monipuoliset työkalut tällä eläkeläisellä kyllä on mukana fillaroidessaan: revolverin lisäksi puukko, veitsi tmv., jolla hän näppärästi vuolee tukevan kepin :)

Passiasiaa olen ihmetellyt myös venäläisen Alexandra Marininan dekkareissa: onko Britanniassa ja Venäjällä tosiaan passissa (ollut) myös osoitetiedot? Ilmeisesti, koska kirjojen juonikäänteissä hyödynnetään passista paljastuvia kotiosoitteita.. Ratti- ja ruorijuoppous on kirjassa enemmän tapa kuin poikkeus. Otetaan muutama pubissa ja sitten auton rattiin :O

Pari nostoa kirjasta:
"Rouva Raffertyn työnantajassa oli joitakin piirteitä, joita rouva piti todella omituisina, ensinnäkään tällä ei ollut televisiota ja toiseksi tämä osti jatkuvasti uusia kirjoja niin ettei uusille todellakaan ollut paikkaa: olohuoneen seinät olivat niin kirjahyllyjen peitossa, ettei niillä ollut tilaa tauluille, ja hyllyt olivat niin tupaten täynnä, ettei kirjojen väliin olisi mahtunut kirjekuortakaan. Herra Pendle Hill olisi voinut panna kirjahyllyjä muihin huoneisiin, mutta hän sanoi, että kirjahyllyt tekivät makuuhuoneet tunkkaisiksi ja että hän latoisi ostamansa kirjat siisteihin pinoihin olohuoneen lattialle. Rouva Raffertystä tällainen kirjojen varastointi oli epäsiistiä, mutta Pendle Hill selitti, että hän voisi aina löytää haluamansa kirjan, ellei rouva Rafferty vaihtaisi niiden järjestystä."

"Hän vietti kaksi äärettömän onnellista tuntia Kirjakaupassa ja palasi ilman sitä viiden punnan seteliä, jonka oli saanut vuokralaiseltaan, mutta uusi kirja kainalossa."


Ja sitten yksi melko erikoinen yhteensattuma: tämä on jo kolmas tänä syksynä lukemani kirja, jossa ollaan Père Lachaisen hautausmaalla tai ainakin mainitaan se! :O Ne muut olivat Nicolas Barreaun Rakkausromaanin resepti ja Enni Mustosen Taiteilijan vaimo.

Yksi lisätähti tarinan sijoittumisesta Oxfordiin <3

PS. Army and Navysta muistuu mieleen Flavia de Luce <3

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 10, 2021

Released 1 mo ago (5/10/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Flemingin kirja piileskeli Lauseen mitalla -virtuaalipussukassa, josta sen nappasi kirjakko. Vielä on aikaa opiskella tulevia elämänvaiheita varten, kannattaa muistaa Oxfordin professorin ohje: "Alkakaa elää vaarallisesti täytettyänne kuusikymmentäviisi" 😉

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 10, 2021
Ihmettelinkin miten pussukasta löytyi näin monta kirjaa, kun tästäkään ei ollut mitään mielikuvaa. Lause oli kieltämättä hyvä, toivottavasti muukin kirja täyttää kriteerit. Yritän lukea ennen kesäkuun alkua, jolloin on tarkoitus sirotella dekkareita Porvooseen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.