Vihan hedelmät

by John Steinbeck | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9513191370 Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 3/29/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, March 29, 2021
Takakansi:
"Maailmankirjallisuuden valioihin kuuluva romaani yhteiskunnan pienistä rattaista, tavallisista unelmista, jotka suuri koneisto jauhaa tomuksi 1930-luvun Amerikassa."

Etulieve:
"Ilmestyessään 1939 Vihan hedelmät herätti sekä ihastusta että vihastusta. Tavallisten, köyhien ihmisten kuvaajana tunnettu Steinbeck halusi omien sanojensa mukaan "häpäistä ne ahneet pirulaiset", joita oli kiittäminen tuhansien vuokraviljelijöiden ahdingosta laman runtelemassa 30-luvun Amerikassa. Syntyi tarina Joadin perheestä, joka joutuu talouskriisin aiana lähtemään kotoaa Oklahomasta, kun pankki anastaa heidän maansa. Tuhansien muiden tavoin Joadit vaihtavat omaisuutensa käytettyyn autoon ja lähtevät kohti kultaista Kaliforniaa, missä leipää ja työtä kerrotaan riittävän kaiille. Perillä Kaliforniassa odottaa kuitenkin ankea todellisuus. Työtä on vähän ja sekin nälkäpalkalla. Ilmapiiri on vihamielinen. Joadin perheen tarinasta kehkeytyy koskettava inhimillinen tragedia, joka yhdistyy väkevään, kaunistelemattomaan yhteiskunnallisten olojen kuvaukseen. Uuden loisteliaan suomennoksen saanut tarina on ajankohtaisuudessaan suorastaan kylmäävä."

Englanninkielinen alkuteos The Grapes of Wrath ilmestyi Yhdysvalloissa 1939.

Hieno kirja! 629 sivua mutta kirja ei tuntunut missään vaiheessa liian pitkältä. Pikemminkin olisin halunnut lukea vielä lisää Joadien perheesä, miten heidän tarinansa eteni tuosta? Teksti oli miellyttävää lukea, lukeminen oli helppoa. Tarina oli koskettava ja surullinen, en kuitenkaan kokenut sitä erityisen ahdistavana. Joadit jaksoivat aina uskoa parempaan ja tavoitella sitä, jaksoivat tehdä raskasta työtä surkealla palkalla.
Täytynee lukea lisääkin Steinbeckiä, kunhan sitä tulee vastaan.

Kolmoishaaste:
"Äidin kasvoille lankesi varjo. "Ei, ei. Ei se pidä kutiansa", hän sanoi." s. 129


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.